Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Реализирани проекти

  назад

   Хидроелектрана „Стара филтерница“

 Вториот проект, малата хидроелектрана „Стара Филтерница“ веќе ги произведе првите киловатчасови електрична енергија. После успешно завршеното пробно работење, објектот постојано ќе се вклучи во електро-енергетскиот систем на Македонија, како производител на електрична енергија. Хидроелектраната е изведена на главниот доводен цевковод на чиста вода за Битола. Моќноста на хидроелектраната е 360kW, а годишното производство се предивидува да биде околу 2GWh. Со изградбата на оваа електрана, се произведува електрична енергија од обновливи извори и се дава придонес кон намалувањето на загадувањето на воздухот во општината.

Јавно претпријатие "Водовод" - Битола © 2011-2014 Сите права задржани